Pravila, zahteve in omejitve

with No Comments

Če bo prijavljenih dihurjev več kot 70, bomo naknadno povabili še enega sodnika/sodnico. Razstava bo tokrat potekala v skladu s skandinavskimi pravili, za sojenje se bo uporabljal finski standard.

 

Na dogodek lahko prijavite vse dihurje, ki so starejši od treh mesecev, ne glede na njihov izvor (vzreditelj, trgovina, “domače leglo”, posvojen, …), barvo, dlako, spol in reprodukcijski status (izjema so breje samice).

Rodovnik ni pogoj za sodelovanje na razstavi oz. dogodku!

Vstop bo dovoljen tudi dihurjem, ki ne bodo prijavljeni na dogodek, a bodo tudi zanje veljala enaka pravila kot za sodelujoče dihurje (veljavna cepljenja, mikročip, potni list) in pred vstopom bodo morali opraviti veterinarski pregled.

Dihurjem, ki bodo kazali vidne znake bolezni in tistim pri katerih bodo odkriti paraziti, ne bo dovoljen vstop na dogodek.

 

Dihurji mlajši od treh mesecev in breje samice se dogodka ne morejo udeležiti (tudi kot “gledalci” ne).

 

VETERINARSKE ZAHTEVE IN POTREBNI DOKUMENTI:

  • veljavno cepljenje proti steklini**
  • veljavno cepljenje proti pasji kugi (ne “mlajše” od 21 dni)
  • EU potni list za hišne živali
  • Vsi dihurji morajo biti v primerni kondiciji in zdravi. Če je dihur pred kratkim prebolel ECE, gripo ali katero od drugih nalezljivih bolezni, ga, prosimo, pustite doma.

Pred vstopom na razstavni prostor bo vse dihurje pregledal veterinar. Dihurji, ki ne bodo izpolnjevali veterinarskih zahtev ali bodo kazali očitne znake bolezni, ne bodo mogli vstopiti na razstavni prostor. Lastniki izključenih dihurjev ne bodo imeli pravice povrnitve prijavnine.

 

INFORMACIJE ZA VZREDITELJE:
Na dogodku parjenje in prodaja dihurjev nista dovoljena. Hvala za razumevanje.

 

NAMESTITEV:

Dihurji so med dogodkom lahko nameščeni v “playpenih”, ustrezno velikih kletkah ali večjih transporterjih – katerih velikost je primerljiva s kletkami. Če niste prepričani, da vaša oprema ustreza merilom, nam prosimo pošljite fotografijo, da ne bo prišlo do neljubih zapletov na mestu dogodka.

Na razstavnem prostoru bo na voljo tudi ograda za dihurje, bodo pa lastniki sami odgovorni za dogajanje v njej (medsebojni pretepi, morebitni prenašalci ECE brez kliničnih znakov, …) in posledice.