Informacije o razstavi

with No Comments

V začetku novembra bo potekal že 4. Dihurčkov dan!
Namen prireditve, na kateri bo pester program (zabavna tekmovanja za dihurje, stojnice, strokovno predavanje, prikaz sojenja z razlago, dobrodelni srečelov, igralnica za dihurje, foto kotiček …), je srečanje ljubiteljev in lastnikov dihurjev. Ker bo prireditev le nekaj dni po noči čarovnic, bo tokrat stilsko obarvana :). Potekalo bo tudi tekmovanje za najbolje urejen (“našemljen”) razstavni kotiček in najboljšo masko (lastnika/razstavljalca!).

V sklopu prireditve bo potekala tudi 2. Mednarodna razstava dihurjev v Sloveniji.

Datum dogodka: 03. 11. 2018 (sobota)

Lokacija dogodka: Konjeniški center Celje, Lopata 47, Celje

Registracija:
do 15. 10. 2018

Sodnica:
Heleri Haiba (EST)

Če bo prijavljenih več kot 70 dihurjev, bomo naknadno povabili še enega sodnika/sodnico. Razstava bo tokrat potekala v skladu s skandinavskimi pravili, za sojenje se bo uporabljal finski standard.

Na dogodku lahko sodelujejo vsi dihurji starejši od treh mesecev, ne glede na izvor oz. poreklo (rodovnik ni pogoj za sodelovanje na razstavi!), barvo, dlako, spol in reprodukcijski status (izjema so breje samice).

Vstop bo dovoljen tudi dihurjem, ki ne bodo prijavljeni na dogodek, a bodo tudi zanje veljala enaka pravila kot za sodelujoče dihurje (veljavna cepljenja, mikročip, potni list) in pred vstopom bodo morali opraviti veterinarski pregled. Dihurjem, ki bodo kazali vidne znake bolezni in tistim pri katerih bodo odkriti paraziti, ne bo dovoljen vstop na dogodek.